Skip to content

Când știi că investiția în spațiul tău de locuit a meritat

Am cumpărat apartamentul în care locuim prin 2013. Pe atunci locuiam împreună de câțiva ani, dar alte planuri nu aveam, nici copiii nu ne trăgeau de mâneci, iar ieșirile în oraș erau frecvente. Viață socială, mașină mică și roșie și la mână cel puțin a doua, haiducie.

Din ziua în care am luat cheia apartamentului nostru, am început să investim în el: am renovat tot, apoi am început să alegem mobilă și electrocasnice, mereu cu ochii pe buget, calculând și recalculând valoarea fiecărui obiect, atât în magazin, cât și pentru noi. Price is what you pay, value is what you get, vorba unchiului Buffett.

Am citit undeva, cu niște ani în urmă, că secretul fericirii veșnice (dracu’ știe ce căutam de am dat peste asta) e să nu-ți termini niciodată casa. După 8 ani și doi copii mai târziu, tot mai schimbăm chestii prin casă, însă am ajuns la momentul în care investiția noastră a dat roade: pandemia.

Lucrăm de acasă amândoi din martie 2020 și probabil că nu ne vom întoarce la birou înainte să treacă 3 ani de la începutul covidului. Politica angajatorilor, nu neapărat o opțiune personală (e o discuție interesantă și acolo). În momentul când scriu aceste rânduri, suntem carantinați, timp de 19 zile, doi adulți și doi copii, în apartamentul în care am investit atâția ani. Iar confortul pe care-l avem, în ciuda situației situației, ne face viața mai ușoară.

Bucătăria n-ar fi fost completă fără o mașină de spălat vase (care merge două ture pe zi în perioada asta).

Singura șansă de a nu avea apă caldă e să nu curgă niciun fel de apă pe țevi, un boiler de 300 de lei ne dă siguranța că putem face un duș oricând. Da, stăm în București, iar asta e o chestie care merită menționată.

Nu ne-am limitat doar la o mașină de spălat, am adăugat și un uscător de rufe care a redus chinul cu întinsul și strânsul rufelor și a redus și cantitatea de praf din casă (true story).

Adulții și copilul școlar au fiecare biroul lui de lucru, absolut orice chestie pe care poți sta e comodă (paturi, fotolii, canapea, scaune de birou), jucăriile și cărțile copiilor au locurile lor de depozitare.

Cu greu pot identifica 3 chestii pe care să regret că le-am cumpărat pentru casă, iar pandemia și ocazionala carantină mi-au confirmat că merită să investești în spațiul tău de locuit. Merită fiecare leu.

Published inBlog

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *